دلمه برگ

دلمه برگ

دلمه برگ (یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی سنتی).

دوستان غذاهای ایرانی و سنتی کم کم داره به فراموشی سپرده میشه.

مردم فست فودی شدند. دیگه برای پخت غذا وقت نمی ذارند.

اما هنوزم هستند کسانی مثل من و شما، که وقتی اسم غذاهای سنتی میاد، اونم دلمه برگ، قند تو دلشون آب بشه.

تو این دوره زمونه اگه کسی بخواد کدبانو بودن خودش رو نشون بده، یکی از غذاهایی که باید بلد باشه همینه.😁

یک نکته دیگه اینکه؛ خداییش این انگور چقدر با برکته. حتی برگش هم دست از سر ما بر نمیداره.


طرز تهیه دلمه برگ :

۱ پیمانه برنج خیس خورده

۱ پیمانه لپه خیس خورده

۷۰_۸۰ عدد برگ مو

۱۶۰ گرم (حدودا) گوشت چرخ کرده

۱/۲ قاشق غذاخوری رب گوجه

۱۰۰ گرم (حدودا) سبزی دلمه (جعفری کمی ، شوید ۱ قاشق غذاخوری ، نعنا ۱قاشق مرباخوری ، ترخون و مرزه ۱قاشق مرباخوری)

۲ قاشق غذاخوری رب انار

شکر خیلی کم

۱/۲ لیوان آب

۱ قاشق غذاخوری سرکه

۱ عدد عصاره گوشت

۱ عدد پیاز نگینی متوسط

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به میزان لازم

همچنین جالبه که در سایت thespruceeats که یه سایت خارجیه طرز تهیه دلمه برگ مو اومده.


دستور العمل پخت:

باید لپه و برنج رو از قبل خیس کنیم چون حبوبات باعث نفخ میشه و با اینکار نفخش گرفته میشه.

پیازها رو نگینی خرد می کنیم و در مقداری روغن به همراه زردچوبه تفت میدیم.

کمی که سبک شد و رنگش طلایی شد گوشت رو اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم تفتش میدیم.

برنج و لپه ها رو هم نیم پز می کنیم و به گوشت در حال تفت اضافه می کنیم.

فقط حواستون باشه که تا حد زیادی پخته باشه.

بعد هم سبزی رو اضافه می کنیم و اگر دوست داشتین یک قاشق رب گوجه هم اضافه کنین.

اگر زرشک دوست داشته باشین میتونین به مواد،

زرشک هم اضافه کنین و تفت بدین.

نمک هم یادتون نره.

خب مواد داخل دلمه ما آماده اس.

مواد رو داخل برگ ها بپیچین و به پشت در قابلمه بچینید.

دُلمه ها رو کیپ هم بچینین و چاشنی رو روش بریزین.

حواستون باشه که چاشنی خیلی کم هست، در حدی که انتهای قابلمه رو پر کنه و در واقع دلمه ها باید با بخار چاشنی پخته بشن.

در قابلمه رو بگذارید و نیم تا یک ساعتی روی حرارت ملایم باشه تا بپزه.

فوت و فن پیچیدن دلمه ها:

برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.

برگ ها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.

دلمه برگ

dolme


طعم چاشنی دلمه :

چاشنی سرکه شامل آب و سرکه و شکر و نمک هست که مقدارشون کاملا سلیقه ای هست و میتونید اون رو ترش، شیرین یا ملس درست کنین. البته مقدار سرکه باید نصف مقدار آب باشه که گلو رو نزنه.

مهم‌ترین خواص دلمه برگ مو

این غذا انرژی‌زا بوده و برای تقویت عمومی بدن مفید است؛

سبزیجات استفاده شده در تهیه این غذا هم خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

دلمه برگ مو به علت داشتن کلسیم و منیزیم برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها مفید است؛

دلمه برگ مو خاصیت آنتی‌بیوتیکی هم دارد و عفونت بدن را رفع می‌کند.

این غذای خوشمزه برای رشد کودکان،

تقویت معده و ازدیاد شیر مادران شیرده موثر بوده؛

این غذا به علت داشتن آهن هم برای زنان مفید است.

همچنین خانم های باردار اگر از یبوست دوران بارداری رنج میبرین اینجا رو کلیک کنین…

پتاسیم موجود در دلمه برگ مو از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند و فشار خون را هم کاهش می‌دهد.

مبتلایان به چربی خون بهتره که این غذارو به همراه آب لیموترش تازه میل کنند؛

این غذا به علت داشتن آهن،

منیزیم و ویتامین B۱ سبب رفع کم‌خونی می‌شود.

پس به همه این توصیه رو می کنم که حتمااا از این غذای خوشمزه و مقوی بخورین .

همچنین بخوانید در آغوو

طرز تهیه غذای سنتی؛ قروت بیرجندی

درباره مزاج شناس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *