فلافل لبنانی؛ فست فود طب سنتی

امروز میخوایم راجع به فلافل لبنانی صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید و ببینید چطور فلافل لبنانی رو با طبع گرم درست کنیم.

در کشورهایی مثل لبنان خیلی به نخود اهمیت میدن و غذاهای اصلی شون تشکیل شده از نخود و کنجد.

یعنی مواد خوراکی یی که طبع گرمی دارند؛ ممکنه برای شما هم سوال پیش اومده باشه که چرا لبنانی ها سرخ آب سفید آب هستند.

دلیلش همینه؛ غذایی می خورند با طبع گرم. (البته یک نکته ی دیگه هم هست و اونم روغن زیتون اونجاست)

اصولا گرما باعث جوانی، زیبایی، طراوت، قوت و حتی هوش و ذکاوت میشه.

در عوض ما در کشورمون چه غذاهایی میخوریم ؟! (البته فقط هم غذا نیست و آب و هوا هم تاثیر بسیار زیادی داره)

فلافل در کشور ما یک غذای نیمچه محبوب به حساب میاد؛ بهتره اون رو در خونه درست کنیم.

مخصوصا اگه با سُس ارده درست بشه که دیگه محشره. (دقیقا همون طور که در لبنان درست میشه)

چرا اصرار داریم تا غذاهای سرد رو با چاشنی های سردتر میل کنیم ؟

پلو استامبولی با ترشی لیته !

سالاد الویه با نوشابه‌!

فست فود با دوغ !

این کار باعث میشه تا گوارش مون بهم بریزه!! گوارش که بهم ریخت باید منتظر خیلی چیزها بود

از جوش های صورت گرفته تا لکه های پوستی و تیره شدن رنگ چهره و بهم خوردن عادات ماهیانه و …

یک غذایی که هم فست فوده و هم طبع گرمی داره فلافله( فلافل لبنانی)، این غذا رو جدی بگیرید…


حتما حواستون باشه که برای سرخ کردنی هایی مثل فلافل؛ نباید از روغن زیتون استفاده کرد.

فکر نکنید چون روغن زیتون خاصیت داره، میتونید خاصیت فلافل رو چند برابر کنید. 

روغن زیتون در برابر حرارت مستقیم مضره؛ مثل عسل که خودش غذایی کامل محسوب میشه ولی با آب جوش مضره.

فلافل لبنانی ، طرز تهیه و خواص اون

مواد لازم جهت تهیه فلافل لبنانی خانگی رژیمی:

نخود: ۵۰۰ گرم
پیاز:۲ عدد
لیمو‌ترش: ۱ عدد
زیره:نصف قاشق چای خوری
سیر:۴ حبه
فلفل قرمز و سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک:۲ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر:۱/۲ قاشق چایخوری
آرد نخودچی:۱۰۰ گرم (۳/۴ پیمانه)
گشنیز یا جعفری :۱/۲ پیمانه

دستور پخت فلافل لبنانی خانگی (بدون روغن):

نخود را باید یک شبانه روز خیس کنید؛ این کار باعث میشه که نفخ اون گرفته بشه چون نخود و کلا حبوبات نفاخ هستند.

وقتی خوب خیس خوردند حجم نخود ها افزایش پیدا می کنه و تقریبا نزدیک به دو برابر میشه.

حالا وقتشه که پوست نخود ها جدا بشه.

پیاز و سیر خرده شده (اگه دوست دارید) رو همراه با مقداری زیره در ماهیتابه ای به مدت ۱۰ دقیقه تفت بدید تا عطر اونها آزاد بشه.

حالا خیلی راحت میتونید نخود ها رو چرخ کنید.

حالا نخود های چرخ شده رو همراه با پیاز و سیر تفت خورده در ظرفی مخلوط کنید.

میتونید از طعم دهنده هایی مثل لیمو و انواع ادویه استفاده کنید.

آرد نخود و آب رو هم به خمیر اضافه کنید تا خوب ورز بیاد.

حالا از خمیر یک گلوله بردارید و گرد کنید و کف یک سینی بچینید.

در اینجا می تونید از دو روش سنتی و جدید استفاده کنید.

  • روش سنتی همونه که در روغن غوطه ور هستند فلافل ها. توی رستوران ها معمولا دیدید که از این روش استفاده می کنند.
  • یا اینکه توی فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه بگذارید تا طلایی بشن و خوب پخته شن.
    از خمیر گلوله‌هایی به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته و گرد کنید.فلافل را در کنار سالاد و سس قرمز می تونید میل کنید و لذت ببرید.

همچنین خیلی جالبه که بدونین سایت bbcgoodfood هم به نحوه پخت و تهیه این غذای خوشمزه پرداخته که میتونین این مطلب رو در اینجا بخونین.

 

فلافل لبنانی

و اما خواص عجیب و غریب فلافل (فلافل لبنانی) :

  • سیر کننده سریع
  • یک غذای خوب طب سنتی
  • منبع پروتئین
  • منبع ویتامین B
  • استخوان‌های قوی
  • غذای مفید مطابق با مزاج و طبع سرد
  • تقویت سیستم ایمنی
  • منبع فیبر
  • منبع چربی سالم
  • تقویبت قوای جنسی
  • بدون قند
  • کاهش کلسترول
  • رژیم غذایی سالم
  • رژیم غذایی عالی برای گیاه‌خواران

در ویکی پدیای عربی نوشته که فلافل غذای سنتی روزه داران مسیحی بوده؛ چون در زمان روزه نباید غذای حیوانی مصرف کنند !

شاید خیلی تعجب کرده باشین ولی اینا حقیقت داره پس بهتون پیشنهاد می کنم حتما این غذای خوشمزه ، ارزان و خوب رو امتحان کنین.

البته حواستون هم باشه که تا جایی که امکانش هست برای پخت فلافل لبنانی از روغن کمی استفاده کنین .

همچنین بخوانید

طرز تهیه غذای بی نظیر قروت بیرجندی

ارده و شیره

درباره مزاج شناس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *