قروت (کشک بیرجندی)

قروت ، از غذاهای سنتی شهرستان بیرجند در خراسان جنوبی و شهرستان بیرجند است که بسیار مفید و مغذی بوده و می تواند در درمان کم خونی ، بسیار مثمر ثمر باشد.

این واژه در فرهنگ دهخدا به معنی کشک سیاه آمده است.

این غذا در ۲۳ تیرماه ۱۳۹۷،در جلسه شورای ثبت میراث ناملموس کشور، دانش و فرهنگ این غذای محلی خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

اگه به دنبال غذایی مقوی برای خودتون و خانواده تون هستید حتما این غذا رو در لیست هفتگی تون قرار بدید.

این غذا شما مزاج و طبع شما رو به سمت اعتدال و گرمی پیش می بره و در آموزش مزاج شناسی هم گفتیم که

هرچه مزاج گرم تر باشد بدن سلامت بیشتری دارد.

مزاج شناسی به زبان ساده


مواد لازم (تنبلی نکن و کم خونی خودتو درمان کن)

مواد لازم برای این غذای دوست داشتنی:

کشک بیرجندی: ۳۰۰ گرم

گردو: ۱۰ عدد

آب : ۳ یا ۴ پیمانه

روغن: ۱ قاشق غذا خوری

پیاز: ۱ عدد کوچک.

در جریان باشید که گردو و ادویه ای مثل دارچین هم برای کم خونی بسیار مفید هستند.

کشک بیرجندی به دو شکل قابل تهیه است.

در نوع اول خود قروت را باید ۵ الی ۶ ساعت در آب بخیسانید تا در زمان ساییده شدن به راحتی ذرات آن جدا شود.

برای این کار نیاز به تقارچه دارید (ظرفی مخصوص ساییدن کشک که جنس آن سفالی و زبر است).

تقارچه

تقارچه

خوشختانه نوع پودر شده ی آن هم در بازار قابل تهیه است و اگر حوصله زحمت کشیدن ندارید می توانید این نوع را انتخاب کنید.


دستور پخت قروت

بعد از آن گردوهای پودر شده را به آن اضافه می کنیم.

می ساییم تا غلیظ شود; سپس مقدار کمی آب (۱ لیوان) به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم و دوباره عمل بالا را تکرار میکنیم تا مواد غلیظ شوند.

حالا ۲ پیمانه آب به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط میکنیم و مایع را صاف میکنیم (یعنی قروت ها را از مایع بنفش رنگ ایجاد شده جدا میکنیم)

سپس روغن را در قابلمه داغ می کنیم(ترجیحا اگر از روغن حیوانی استفاده شود بهتر  است)

و پیاز خرد شده را به آن اضافه میکنیم تا طلایی رنگ شود; سپس مایع بنفش رنگ را به آن اضافه میکنیم و بدون اینکه هم بزنیم صبر میکنیم تا جوش بیاید و شعله را خاموش می کنیم.

اکنون غذا آماده است.

قروت برای بچه ها در سنین رشد و خانم ها بویژه کسانی که مبتلا به کم خونی هستند، بسیار مناسب است.

"<yoastmark

بسته به ذایقه ی خودتون می تونید ادویه ی مختلفی مثل دارچین و پودر سیر هم به اون اضافه کنید.

مخصوصا برای کسانی که طبع سرد دارند. سردی طبع به خاطر استرس و خوردن غذاهایی با طبع سرد و خشک

همچنین آلودگی هوا، عدم پوشیدن لباس متناسب، افراط و تفریط در مسائل جنسی و … پدید میاد.

خودتون اثر قروت رو در آزمایش خون و درمان کم خونی مشاهده خواهید کرد.

موفق باشید.


همچنین بخوانید

4.9/5 ( 12 بازدید )
درباره مزاج شناس

3 دیدگاه در قروت بیرجندی چیست؟ همه چیز درباره قروت بیرجندی در آغوو
  1. خیلی جالب بود. با وجود اینکه خودم متولد بیرجندم اما طرز تهیه قروت رو نمیدونستم. ممنونم

  2. وایی فامیلمون خورده بود دکتر بهش گفته بود تو چکار کردی کم خونیش رفته بود


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *