طرز تهیه کاچی

چه کسانی باید کاچی بخورند ؟!

کاچی از زمان قدیم برای زائو ها استفاده میشده است، یعنی افرادی که زایمان کرده اند تا ضعف بدن اونها رو جبران کنه.

هیچ کس منکر مواد بسیار مهم و حیاتی مثل پروتئین ها، کلسیم و آهن برای یک مادر تازه فارغ شده نیست، اما با خوندن این مقاله متوجه خواهید شد

که چرا طب سنتی اصرار داره مادر ها بعد از زایمان کاچی بخورند.

کاچی برای همه ی افراد مخصوصا کسانی که ضعف دارند، مثل افراد سرد مزاج (بلغمی یا سوداوی) غذای بسیار مفیدی محسوب میشه.

به طور کلی دردها در بدن باعث سردی مزاج میشن، هرچه این درد شدت بیشتری داشته باشه، بدن باید حرارت غریزی بیشتری رو خرج کنه.

لذا درد ها باعث سردی بدن میشن.

همون طور که میدونید زایمان درد زیادی رو به همراه داره. لذا این درد باعث سردی بدن میشه.

سزارین در ظاهر دردی همراه نداره، اما بعد از بیهوشی درد به سراغ آدم میاد.

ضمن اینکه خود مواد بیهوشی هم باعث سردی بدن میشه، پس فرقی نمیکنه که شما یک خانمی هستید که وضع حمل کردید.

یا یک آقایی که آپاندیس عمل کردید. کاچی برای شما مفیده چون طبیعت و مزاج این غذا گرم هستش و باعث میشه طبع شما تعدیل بشه.

چاقی


مواد لازم برای کاچی :

جهت تهیه کاچی مواد زیر لازم است:

آرد گندم یک پیمانه،

کره یا روغن ۱۰۰_۱۵۰ گرم،

شکر ۱ پیمانه،

گلاب یک‌ چهارم پیمانه،

زعفران ساییده شده به میزان دلخواه،

آب۳ پیمانه،

ادویه های مخصوص کاچی از هر کدام یک‌ چهارم قاشق چایخوری.


ادویه های مخصوص کاچی :

  • دارچین،
  • زیره،
  • فلفل سیاه،
  • رازیانه،
  • پودر زنجبیل،
  • زردچوبه خیلی کم،
  • پودر هل،
  • پودر تخم گشنیز که میزانش بستگی به ذایقه خودتون داره.

نکته جالب اینجاست که این غذا مورد توجه کارشناسان خارج از کشور هم واقع شده و می توانید مطلبی مرتبط با این غذا را در اینجا مطالعه کنید.

کاچی


طرز تهیه کاچی مخصوص :

ابتدا آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا شکر در آب حل شود.

سپس زعفران را به مواد اضافه کنید تا مخلوط آب و شکر قوام پیدا کند.

شیره قوام یافته باید مانند شیره مربا غلیظ و کشدار شود.

دقت داشته باشید گلاب را در مرحله پایانی قوام ‌آمدن شیره اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.
بعد از این مرحله کره یا روغن را در یک ظرف ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌ گاز قرار دهید.

پس از اینکه کره آب شد،

آرد گندم را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد تغییر رنگ پیدا کرده و طلایی متمایل به قهوه‌ای شود.

حالا ادویه ها را یکی یکی اضافه کرده هم می زنیم تا کاملا با آرد و روغن مخلوط شوند و عطر ادویه ها در بیاید،

آرد و ادویه که آماده شد…

شیره را به آن اضافه کنید و مرتب آن را روی شعله ملایم اجاق‌ گاز به هم بزنید تا صاف و یک دست شود اگر احساس کردید بیش از حد کاچی سفت شده است یک پیمانه دیگر آب اضافه کنید. این مرحله حداقل ۵ دقیقه به طول می انجامد.

توی این مرحله باید کاچی رو دم کنید.

بنابراین قابلمه رو روی شعله ‌پخش کن قرار بدین و روی در اون دم کنی بگذارین.

اجازه بدین تا حدود ۲۰ دقیقه کاچی دم بکشه.

بعد از این مدت اون رو در ظرف مورد نظر بریزید روی اون رو با پودر گردو و پسته و بادام تزیین کنید و سرو کنید.

غلظت کاچی باید مانند فرنی نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.

می تونید هر کدام از ادویه ها را که خواستید از دستور حذف کنید.

کاچی برای خانم هایی که تازه زایمان کردند عالیه و توصیه میشه که دو روز بعد از زایمان مصرف شود.

به این خاطر که از ادویه ی گرم در این ماده ی غذایی استفاده شده و اگه نگرانی داشتید بابت اینکه شیر شما گرم باشه

صورت یا بدن نوزاد بیرون بریزه و جوش بزنه، میتونید کمی کاسنی، شیرخشت و ترنجبین میل کنید.

همچنین می تونید صورت یا بدن بچه رو سدر مالی کنید…

البته این نکته رو مدّ نظر داشته باشید که کاچی برای همه ی افراد مخصوصا افرادی که هر نوع عمل جراحی و بیهوشی انجام میدن، غذای بسیار مفیدیه.


همچنین بخوانید

درباره مزاج شناس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *