خربزه؛ بهترین میوه

شاید برای شما هم تا حالا سوال بوده که خربزه چه اسمیه ؟ اسم این میوه از کجا اومده ؟

بزه به معنای میوه های شیرین و آبدار هستش و در زمان قدیم چون این میوه ها بزرگ بودند (خر) بهشون گفتند خربزه !

این میوه ی دوست داشتنی سرشار از پروتئین و آهن و ویتامین E هستش. یعنی همون چیزهایی که یک مادر بهش نیاز داره.

همچنین اثر درمانی که خربزه روی کلیه ها و دفع سنگ کلیه و مجاری ادرار داره، با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست.

شاید براتون عجیب بیاد چون قبلا احتمالا شنیدید که هندوانه برای کلیه ها و دفع سنگ خوبه، اما واقعیت اینه که خربزه خیلی خیلی بهتره.

امام صادق علیه السلام میفرمایند :

فِی ذِکرِ خَواصِّ البِطّیخِ: یُذیبُ الحَصى فِی المَثانَهِ .

درباره ویژگى‏هاى خربُزه: سنگ را در مثانه ذوب مى‏کند . (الخصال ، صفحه ۴۴۳ ، حدیث ۳۶ دانش نامه احادیث پزشکی : ۱ / ۵۹۲)

حتی توی فصل زمستون که خربزه پیدا نمیشه می تونید برای استفاده از خاصیت این میوه تخمه ی اون رو مصرف کنید.

اما نکته ی خیلی مهم اینه که منظور ما از خربُزه همین عکس زیر هستش، یعنی خربزه مشهدی.

استاد خیر اندیش می گفتند که ژاپنی ها به خربُزه مشهدی ارادت خاصی دارند و اسم اون رو گذاشته اند مَش ملون.

"<yoastmark

فواید و خواص تخمه خربزه

تخم خربُزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی،

پروتئین، آهن و ویتامین E است و مانند تخم کدو ادرارآور،

پاک‌کننده کلیه،

مثانه و کبد،

مسکن سوزش مجاری ادرار و ملین بوده و برای تب‌های شدید مفید است.

مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است.

نکته خیلی جالب اینه که کارشناسان و دانشمندان خارجی هم درباره خواص خربزه ،

نکات مهمی رو گفتن که میتونین در سایت healthbeckon قسمتی از اونارو مطالعه کنین.

قدیمی ها تخم خربزه رو خودشون درست می کردن، تنبلی نکنید واین کار رو خودتون در منزل انجام بدید.

کافیه مغزش رو که عموما میریزیم دور، نگهدارید و بذارید توی آفتاب خشک بشه و بعدش جدا کنید و در ماهیتابه یک سر تَف بدید.

در زمان قدیم تخم خربُزه در اشکنه استفاده میشد؛ فکرش رو بکنید ! چه شود !

اشکنه با قروت بیرجندی و تخم خربزه ! کسی که این غذا رو میخوره احتمالا شش ماهی عمرش اضافه بشه…

اگه بلد نیستید که اشکنه یا قروت چطور درست میشه اینجا رو کلیک کنید. دستور پختش رو کامل براتون توضیح دادیم.

خطر ناشتا خوردن خربزه

احادیثی داریم در مورد اینکه ناشتا خوردن خربزه باعث سستی اندام ها میشه، می تونید منابع این حدیث رو در اینجا مطالعه کنید.

همچنین لازم به ذکره که این میوه تحت هیچ شرایطی با عسل نباید میل بشود.

خواص خربزه در بارداری و شیردهی برای زنان باردار و شیرده

یکی از خواص خَربزه و مصرف اون در هنگام بارداری ، زیبایی جنینه، همچنین مصرف خربزه در دوران شیردهی،

باعث افزایش حجم شیر مادر می شود. (البته بعضی ها به خربُزه حساسیت دارند که نباید مصرف کنند)

رسول الله می فرمایند :

هیچ زن باردارى نیست که خَربزه بخورد ، مگر این که نوزادش خوش‏چهره و خوش‏خوى خواهد شد.

طبّ النبیّ صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم ، صفحه ۱۰ ، بحار الأنوار ، جلد ۶۲ ، صفحه ۲۹۹ دانش نامه احادیث پزشکی : ۲ / ۲۱۸

خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد و در کودکان باعث تقویت هوش می شود.

در میان مواد قندی و معدنی خَربزه آنزیم‌هایی وجود داره که سرعت هضم غذا را زیاد کرده؛

بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلول‌های بدن می شه.

فواید و خواص خربزه برای کلیه

از خواص خَربزه دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه‌ ها کمک کرده و از حبس شدن ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت می‌کند.

همچنین دم کرده ی پوست خشک شده ی اون سنگ مثانه را دفع می کند.

پس کسایی که مشکل دفع ادرار دارن و یا سنگ کلیه و یا مثانه دارن از خواص خربزه ، این میوه خوشمزه و خوردنی غفلت نکنن.

فواید و خواص خربزه برای پوست صورت

یکی از خواص این میوه و کاربرد های اون اینه که سوختگی رو درمان می کنه.

به دلیل آن که گوشت این میوه یک ماده ضد تورم به شمار می‌‌رود لذا به شکل ضماد روی سوختگی‌ های سطحی پوست بدن استفاده می‌شود.

بدین منظور گوشتش را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید،

آن را معالجه خواهد کرد.

خربزه کک و مک و لک های صورت را درمان می کند.
برای درمان کک و مک و لک های صورت، گوشتش را له کنید و ماسک درست کنید و روی صورت بمالید.

خربُزه باعث شادابی پوست می شود

وجود ویتامین Eو C موجود در خَربزه،

موجب طراوت و شادابی و روشن شدن رنگ پوست می گردد.

فواید و خواص خربزه برای مو

از ویژگی ها و خواص خربُزه اینه که منبعی غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند،

این ویتامین در داشتن موهای سالم و رشد عادی آن بسیار حیاتی است.

از طرفی کمبود ویتامین B موجب ریختن موها می شود و خَربزه حاوی این ویتامین بوده و جلوی ریزش مو را می گیرد.

فواید خَربزه در لاغری و کاهش وزن

یکی از مهم ترین خواص خربزه مانند بیشتر میوه ها برای کم کردن وزن ایده آل می باشد.

از خواص خربُزه اینه که حاوی کمی سدیم و کالری بوده،

چربی و کلسترول ندارد و محتویات آب آن شما را مدتی طولانی تر سیر نگه می دارد.

فواید و خواص خربزه برای یبوست

امام معصوم می فرمایند :

خربُزه پیش از غذا ، شکم را کاملاً مى‏شوید و بیمارى را از ریشه مى کَند.

اریخ دمشق ، جلد ۶ ، صفحه ۱۰۲ وج ۳۶ ، صفحه ۱۴۱ ، کنز العمّال ، جلد ۱۰ ، صفحه ۴۶٫

خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانس‌هایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است،

لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس،

رماتیسم،

بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج می‌برند،

بسیار توصیه می‌شود.

همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونت‌های موجود در روده‌ها دارد.

همچنین در مورد یبوست در اینجا بیشتر بخوانید…

فواید و خواص پوست خربزه

پودر پوست خربزه (البته ارگانیک و فاقد سموم شیمیایی !) ضد سرطان،

ادرار آور،

بازکننده گرفتگی های کبد و ضد انگل می باشد،

خوردن ۸ گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.

عوارض و مضرات مصرف خربزه

  •  خوردن خر بزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.
  •  قند موجود در این میوه از نوع گلوکز و فروکتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود.
  •  این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود.
  • زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.
  • و همون طور که قبلا هم گفتیم، ناشتا خوردن این میوه اصلا توصیه نمیشه.
نکته :

خربزه عسل

از خوردن خربزه با انبه و خوردن آب سرد بالای اون اجتناب کنید.

خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مرگ آور است.

 

 

 

 

خربزه و طب سنتی

طب سنتی تمرکزش روی اصلاح و اعتدال مزاج شماست. میوه ی خربزه به راحتی این کار رو برای شما انجام میده.

طبیعت این میوه گرم هستش و برای اخراج اخلاط سوداوی (سرد و خشک) و بلغمی (سرد و مرطوب) از احشای شما بسیار مفیده.

سنگ کلیه ها هم بر اثر تجمع اخلاط سرد پدید میان، اینجاست که خربزه به کمک بدن میاد و اونها رو ذوب می کنه.

اگه دقت کرده باشید هندوانه طبیعت سرد و مرطوبی داره، حالا ما توقع داریم که این میوه بخواد اخلاط سرد و سنگ کلیه رو تخلیه کنه.

ممکنه در بعضی افراد جواب بده که اون هم احتمالا به خاطر طبیعت خشک اونها بوده،

اما در حالت عادی خربزه به خاطر طبیعت گرم و مرطوبش می تونه این کار رو خیلی خیلی بهتر انجام بده.

اینجاست که میگیم اگه کسی کمی مزاج شناسی بلد باشه، می تونه همه چیز رو خودش تشخیص بده.

همچنین بخوانید

مزاج شناسی چیست ؟

خواص بی نظیر برگ چغندر

درباره مزاج شناس