سرکنگبین

خواص شربت سرکنگبین در طب سنتی

بدون شک یکی از مهم ترین داروهای طب سنتی که می توان با خیال راحت برای بسیاری از بیمارها تجویز کرد سرکنگبین است.

سرکنگبین یا سکنجبین ؟!

این دو را عموما اشتباه میگیرند. آیا با هم تفاوت دارند ؟ البته.

اگر سری به فرهنگ لغات هم بزنید این دو واژه را در کنار هم آورده اند.

اما تفاوتی عُرفی دارند. یعنی در عُرف به سرکنگبین یک شربت می گویند و به سکنجبین یک شربت.

سرکنگبین در مرور زمان بعد از خوردن مصرف (تا دو هفته) اخلاط شما رو متعادل می کنه.

چطور ؟ با لینت مزاجی که در روده و معده ی شما ایجاد می کنه.

در ادامه توضیح میدیم که محتویات این شربت چیه و چطور به سلامتی شما کمک می کنه…


سرکنگبین چیست ؟

شربتی حاوی عسل (انگبین)، سرکه و عرق نعناست.

و سکنجبین همین شربت است اما به جای عسل شیره ی نبات استفاه می شود. طبع این شربت هم خنک است و برای صفراوی مزاجان مناسب است.

البته در کتب طبی مثل کتاب ذخیره ی خوارزمشاهی دستورالعمل بیش از ۱۵ نوع سرکنگبین موجوده

که برای

  • دفع سودا
  • دفع بلغم
  • مسهل
  • دفع صفرا و … است.

راستی از شنیدن عباراتی مثل گُل انگبین هم تعجب نکنید. گُل انگبین همون سرکنگبین هستش ولی با شربت گل که با شکر درست شده.

توصیه میشه به صورت خودسرانه به دنبال نسخه های طبی نرویم و از متخصصین طب سنتی بخواهیم تا ما را راهنمایی کنند.

میگرن


طرز تهیه سرکنگبین

برای تهیه ی این شربت که در خانه هم می شود به راحتی اون رو درست کرد

کافیه دو پیمانه عرق نعنا

یک پیمانه سرکه انگور طبیعی

را با هم مخلوط کنیم و روی شعله ی گاز قرار دهیم تا کم کم به جوش بیاید.

وقتی که به نقطه ی جوش رسید، گاز را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا محلول به دست آمده خنک شود.

سپس دو پیمانه عسل رو به اون اضافه می کنیم.

نکته ی مهم : در زمانی که آب جوش است نباید عسل رو به اون اضافه کنیم…

به همین سادگی !!

اما چرا سرکه ی انگور؟

سرکه انواع مختلفی داره و بهترین اونها سرکه ی انگور هستش. بعد سیب. بعد خرما. و سپس سایر چیزها

سرکه ی انگور طبیعی رو می تونید از مراکز بهداشتی که خودشون آب گیری می کنند تهیه کنید.

سرکنگبین می تونه غلبه ی صفرا و سودای شما رو کاهش بده.

در ادامه چند حدیث از ائمه معصومین علیهم السلام در مورد سرکه می آوریم :

امام على علیه‏السلام :

سرکه ، نیکو خورشتى است؛ زرداب را مى‏شکند ، صفرا را فرو مى‏نشاند و قلب را زنده مى‏کند.

 

امام صادق علیه‏السلام :

ما [غذا را] با سرکه آغاز مى‏کنیم ، چنان که شما با نمک آغاز مى‏کنید ؛ چرا که سرکه ، عقل را استحکام مى‏بخشد .

اما در مورد عسل دیگر قضیه آنقدر واضح است که نیازی به آوردن آیات و روایات نیست…


سرکنگبین مصفا

این سرکنگبین که نسخه ی اون به یکی از حکمای قدیم یونان نسبت داده شده، به طرزی که در زیر می نویسیم درست می شود

طرز تهیه سرکنگبین مصفا

دو پیمانه عرق نعنا و یک پیمانه سرکه ی طبیعی انگور

و دو پیمانه عسل را از ابتدا درون ظرفی می ریزیم.

و شعله ی زیر آن را روشن می کنیم.

همین طور که آرام آرام به نقطه ی جوش می رسد کف های زرد رنگی روی آب مشاهده می شود،

اون کف ها رو باید با قاشق از سطح شربت جدا کنیم و دور بیاندازیم.

این شربت برای کسانی که غلبه ی صفرا و سودا دارند و در مناطق خشک زندگی می کنند بسیار مناسب است.

در بحث های آموزش مزاج شناسی هم توضیح دادیم که

مناطق خشک کشورمان ایران مانند سمنان و مشهد

جایی که در تابستان گرم و خشک است و در زمستان سرد و خشک.


همچنین در آغوو مشاهده کنید :

مزاج بدن خود را بشناسید

چرا کبد چرب دارم؟

چرا ژاپنی ها طول عمر بالایی دارند؟


هزینه ی سرکنگبین

هزینه ی ساخت این شربت ممکن است کمی گران به نظر برسد اما به این فکر کنید که تمام اخلاط بدن شما را پاکسازی می کند

بیشترین هزینه در این شربت مربوط به عسل است.

عسل طبیعی چیزی در حدود ۵۰ هزار تومان قیمت دارد و برای ساخت یک لیتر شربت سرکنگبین یک کیلو عسل نیاز است.

در صورتی که شما در بازار در عطاری ها مشاهده می کنید که سکنبین یک لیتری رو به قیمت ۱۵ هزار تومان می فروشند !!

اصلا جور در نمی آید حتی اگر عسل تغذیه ای با قیمت کیلویی ۱۵ هزار تومان بریزند.

توصیه ی ما به شما اینه که خودتون در خونه این شربت رو درست کنید.

چاقی

 

درباره مزاج شناس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *